Πως επισκευάζουμε ρωγμές σε εξωτερικό τοίχο (βήματα)

Όταν έχουμε ρωγμές σε εξωτερικό τοίχο.
Αν οι ρωγμές είναι μεμονωμένες και δεν είναι εκτεταμένο το πρόβλημα σε πολύ μεγάλη επιφάνεια



1. Έλεγχος επιφανειών για “κρυφές” αστοχίες (κουφώματα του σοβά ή του χρώματος)
Χτυπάμε με το χέρι ή με την πίσω πλευρά ενός κατσαβιδιού και ελέγχουμε όλη την επιφάνεια που θεωρούμε πως έχει πρόβλημα.
Συχνά όταν υπάρχει αστοχία κάποιο μικρό σημάδι στην επιφάνεια μας το αποκαλύπτει.
Κοντά σε εμφανείς ρωγμές η πιθανότητα περιμετρικών αστοχιών είναι μεγαλύτερη.



2.Αφού ανακαλύψουμε όλα τα σαθρά σημειά τα ξύνουμε με σπάτουλα και με σκεπάρνι. Ξύνουμε ΟΛΑ τα σαθρά σημεία μέχρι να βρούμε σταθερό υπόστρωμα.



3. Τα προβλήματα του σοβά τα σκάβουμε σε βάθος 3εκ. ως 5εκ. και πλάτος από 5εκ. ως 10εκ.



4. Ξεπλένουμε τα σκαμμένα σημεία για να φύγουν οι σκόνες και ξένα σώματα. Αν δεν έχετε παροχή νερού εκεί κοντά πάρτε ένα μεγάλο μπουκάλι νερού και τρυπίστε το καπάκι του με μια πρόκα 2-3 φορές. Έτσι όταν το πιέζετε θα πετάει με μια σχετική πίεση το νερό που έχει μέσα.



5. Μολίς στεγνώσει από το πλύσιμο με ένα πινελάκι περνάμε γαλάκτωμα – ρητινή (όπως revinex ή sika latex ή κάποιο αντίστοιχο).



6. Ελέγχουμε αν έχει στεγνώσει. Πρέπει απλά με το δάχτυλο μας να το ακουμπάμε και να μην αφήνει υλικό στο δάχτυλο. Δεν πειράζει αν είναι ακόμα κολλώδες.



7. Όταν στεγνώσει, ανακατεύουμε επισκευαστικό τσιμέντο ταχείας πήξεως (που να στεγνώνει σε 5 λεπτά για να προλαβαίνουμε να το δουλεύουμε, αν είστε έμπειρος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και επισκευαστικό τσιμέντο πήξεως ενός λεπτού). Επίσης προσθέτουμε πολύ λίγο ρητινή – γαλάκτωμα. Όταν αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το υλικό στις σκαμμένες επιφάνειες πρέπει να έχουμε τον νου μας να μην στεγνώνει το υλικό και κάνει ρωγμές. Αν δούμε πως το φαινόμενο πάει να εξεληχθεί, με ένα βρεγμένο σφουγγάρι το περνάμε απαλά πάνω από την επιφάνεια. Προσοχή κατά την εφαρμογή του υλικού δεν περνάμε πολλά μέτρα, για να προλαβαίνουμε μην μας στεγνώνει το επισκευαστικό ταχείας πήξεως τσιμέντο.



8. Αφού στεγνώσει το υλικό για τα καλά (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες αν το βλέπει ο ήλιος κλπ) . Περνάμε τις επιφάνειες αγκυρωτικό γαλάκτωμα ή ρητίνη όπως revinex.



9. Ελέγχουμε αν έχει στεγνώσει. Πρέπει απλά με το δάχτυλο μας να το ακουμπάμε και να μην αφήνει υλικό στο δάχτυλο. Δεν πειράζει αν είναι ακόμα κολλώδες.



10. Επαλείφουμε 1 χέρι τσιμεντοειδές μονωτικό (aquamat ή κάποιο αντίστοιχο). Πάντα ότι εργασία κάνουμε ελέγχουμε να μην μας στεγνώνει το υλικό και μας κάνει ρωγμές. Πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να προλάβουμε τα στεγνώματα αυτά.



11. Όταν κατεβάζουμε την σκαλωσιά αν υπάρχουν τρύπες που μας έχουν κάνει τα μπουντέλια στήριξης, πρέπει να τις κλείσουμε.
Μόλις ξεβιδώσουμε τη βίδα, την φυσάμε πολύ καλά (αν είναι δυνατόν με ηλετρικό με φυσσητήρα) να φύγουν οι σκόνες. Ταμποναριστά στην τρύπα βάζουμε αγκυρωτικό γαλάκτωμα ή ρητίνη και περιμένουμε μερικά λεπτά. Μετά εφαρμόζουμε με φυσίγγι και πιστόλι σιλικόνης εποξειδικό στόκο 2 συστατικών καλά μέσα στην τρύπα, μέχρι να ξεράσει το υλικό έξω από την τρύπα. Έπειτα με μια βρεγμένη σπάτουλα μαζεύουμε ότι περισσεύει.

Πηγή φωτογραφιών : https://pin.it/3ghEQFv

Related Post

This website uses cookies.