Ιστορία μου αμαρτία μου η ζάχαρη και όλα τα γλυκά. Αν μπορούσαμε να έχουμε γλυκά και ιδιαίτερα cheesecake που δεν παχαίνουν ή τουλάχιστον να μην έχουν ζάχαρη μπορεί να τρεφόμουν και μόνο με αυτά,
που λέει ο λόγος γιατί είναι γνωστό το αρχαίο ρητό “παν μετρόν άριστον” το οποίο και οι διαιτολόγοι ενστερνίζονται. Ας δούμε την συνταγή της κ. Stevi από το αγαπημένο μας site συνταγών supersyntages.gr που δημιούργησε με αγάπη για εμάς τους γλυκατζήδες ανθρώπους ένα ωραίο cheesecake χωρίς ζάχαρη!

Υλικά για το τζιζκέικ
2 πακέτα μπισκότα Digestive (την πράσινη συσκευασία, που είναι ολικής άλεσης, χωρίς ζάχαρη)
3 συσκευασίες Philadelphia Active (η νέα κόκκινη συσκευασία με πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά)
Μισό βιτάμ
1 ζελέ κεράσι χωρίς ζάχαρη (τη σκόνη για να το φτιάξετε εσείς)
Φρέσκα κεράσια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
Λίγο γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε λιώσει και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.

Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο να ψηθεί για λίγη ώρα –σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να δέσει η βάση του cheesecake.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις συσκευασίες του Philadelphia και προσθέτουμε και λίγο γάλα εβαπορέ (η κανονική συνταγή ήθελε ζαχαρούχο, αλλά εμείς κάνουμε diet version).

Προσέχουμε την ποσότητα του γάλακτος για να μη μας νερουλιάσει η κρέμα μας. Αν αναρωτιέστε τι το θέλουμε το γάλα, θα σας πουμε ότι μειώνει την ένταση της κρέμας του τυριού. Αν πάλι θέλετε πιο γλυκιά την κρέμα, μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες υγρή στέβια. Αλλιώς κι έτσι να το αφήσετε είναι νόστιμο. Για παραπάνω άρωμα, μπορείτε να ρίξετε και μια κουταλιά του γλυκού λεμόνι. Θα δώσει φρεσκάδα στην κρέμα σας.

Στρώνουμε καλά την κρέμα πάνω από το μπισκότο και προσέχουμε πολύ να μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα του πυρέξ.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει λίγο κι ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω στην κρέμα, την οποία έχουμε στρώσει ομοιόμορφα με τα κεράσια μας.

Έχοντας θωρακίσει καλά την κρέμα, εξασφαλίζουμε ότι το ζελέ δε θα περάσει από κάτω. Αφού το απλώσουμε να πάει παντού, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο –εννοείται σε οριζόντια θέση- για να κρυώσει.

Το αφήνουμε λίγες ώρες, για να στερεοποιηθεί καλά το ζελέ και σερβίρουμε.

Τρώμε άφοβα και χωρίς τύψεις!

homie.gr