Εφίδρωση στο εξωτερικά κουφώματα. Πως το αντιμετωπίζουμε.

Τους κρύους χειμερινούς μήνες μπορεί να παρατηρήσετε σταγόνες υγρασίας πάνω στα εξωτερικά κουφώματα. Από που προέρχονται και ποιες λύσεις υπάρχουν.

Τις μέρες που έχει πολύ κρύο και κατά συνέπεια η διαφορά με το εσωτερικό των σπιτιών είναι μεγάλη παρατηρείται το φαινόμενο της υγροποίησης. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει γιατί η ατμοσφαιρική υγρασία που αιωρείται στο σπίτι και είναι σε μορφή αερίου μετατρέπεται σε σταγονίδια όταν έρχονται σε επαφή με το κρύο αλουμίνιο.

Παρατηρείται πιο έντονα όταν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής υγρασίας είναι αυξημένα. Συγκεκριμένα όταν μαγειρεύουμε, όταν κάνουμε έντονη άσκηση, όταν έχουμε αυξημένους υδρατμούς από καυτά λουτρά είναι ενέργειες που γιγαντώνουν το πρόβλημα.

Οι τρόποι που υπάρχουν για να το αντιμετωπίσουμε είναι οι εξής.

α. Η πιο αποτελεσματική λύση που, όμως είναι και η πιο κοστοβόρα, είναι η αλλαγή των αλουμινίων. Ο βασικός λόγος που υπάρχει η υγροποίηση είναι η η μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού. Με τα θερμοδιακοπτόμενα ή ενεργειακά κουφώματα δεν γίνεται η μεταφορά αυτή.

β. Μια λύση ακόμα είναι τις ώρες που ο ήλιος είναι αδύναμος κλείστε τα ρολά του σπιτιού. Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει έναν αεροθάλαμο μεταξύ του εξωτερικού και το εσωτερικού του σπιτιού και θα μετριάσει το πρόβλημα.

γ. Ένας λόγος του φαινομένου της υγροποίησης είναι πως δεν ανανεώνεται ο αέρας του χώρου. Μπορείτε να αφήσετε τα κουφώματα πολύ λίγο ανοιχτά ή σε μικρή ανάκληση. Το κενό που θα δημιουργηθεί είναι αρκετό για να φεύγουν οι υδρατμοί έξω από τον χώρο σας. Το κενό δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο γιατί θα έχουμε απώλεια θερμότητας του χώρου.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

Related Post

This website uses cookies.