Το ψυγείο σε κάθε σπίτι είναι ο Βασιλιάς των συσκευών. Ειδικά αυτή την περίοδο που το σπίτι είναι το μέρος που κάνουμε τα πάντα. Ξεκουραζόμαστε, εργαζόμαστε, κάνουμε τα χόμπι μας, παίζουμε, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους φίλους μας.

Σύμμαχος μας σε αυτό φυσικά είναι το ψυγείο και για κάποιους μάλιστα η μαγειρική είναι ένα σοβαρό μέσο δημιουργικότητας. Μαγειρεύουμε γιατί πεινάμε, γιατί βαριόμαστε και θέλουμε να τσιμπολογήσουμε, για να εντυπωσιάσουμε τους δικούς μας. Live αλλά και για να εκθέσουμε το δημιούργημα μας στα social media. Πόσες φορές το φτιάχνουμε και μετά από λίγο όλα αλλάζουν θέση. Το γάλα στάζει λίγο, το τυρί εξαφανίζεται, τα λαχανικά σε αποσύνθεση φωνάζουν για βοήθεια. Μην πούμε για το φαγητό που μένει  και το φυλάμε, γνωρίζοντας πως κανείς δεν θα το αναζητήσει και όμως δεσπόζει σε πρώτο πλάνο σε κάποιο ράφι.
Η οργάνωση είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε το άναρχο αυτό  ηλεκτρικό ντουλάπι που τόσο αγαπάμε.
Ας δούμε μερικούς εύκολους τρόπους να οργανώσουμε το στομάχι μας!

1.Νούμερο ένα αδειάστε και καθαρίστε τα ράφια.

Αδειάστε τα πάντα, καθαρίστε και ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης. Πάντα κάτι κακό παραμένει για καιρό εκεί μέσα. Λέμε όχι στα ληγμένα παντός είδους!

2.Κατηγοριοποιήστε τα προϊόντα!

Τα περισσότερα ψυγεία έχουν ενδείξεις για το πού πρέπει να μπαίνουν τα τρόφιμα. Επειδή αυτό έχει να κάνει με τη σωστή συντήρηση τους καλό είναι να το ακολουθούμε. Ό,τι δεν ξέρουμε που να το τοποθετήσουμε, το βάζουμε σε μια γενική κατηγορία που τη δημιουργούμε σε κάποια γωνιά που μας βολεύει.

3.Χωρίστε το ψυγείο σε ζώνες!

Σημαντικό σε αυτό να χωρίσετε τα τρόφιμα που έχουν ανοιχτεί και πρέπει να καταναλωθούν άμεσα (τυριά, αλλαντικά, γάλα, χυμούς, κρέμα γάλακτος, σάλτσες – dressings. Το καθένα στην κατηγορία του.). Το ίδιο και με τα φαγητά που έχουν περισσέψει.

4.Σκεύη αποθήκευσης φαγητού!

Ο Καλύτερος τρόπος για να γνωρίζετε τι έχετε, που! Οι πιο σχολαστικοί βάζουν και ετικέτες.
Προτιμήστε τα γυάλινα από τα πλαστικά σκεύη.
Αυτό δεν θα σας εξοικονομήσει μόνο χώρο, αλλά γνωρίζοντας τι έχει απομείνει δεν κινδυνεύουν τα φαγητά σας να βγάλουν πόδια και να φύγουν μόνα τους για τον κάδο.

5. Συνέπεια!

Αφού λοιπόν κάνετε τα παραπάνω, προσπαθήστε να κρατήσετε μια συνέπεια ώστε να διατηρηθεί η καλή αυτή κατάστασή. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα και δεν θα πετάτε φαγητό που είναι τόσο πολύτιμο!

Υ.Γ. Το φαγητό, πριν γίνει χθεσινό, σκεφτείτε καλά αν πραγματικά θα έχετε την όρεξη να το καταναλώσετε την επόμενη μέρα. Αν όχι ο κάδος, ένας γείτονας ίσως να το εκτιμήσει καλύτερα από εσάς!

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr