Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο σαλόνι σου ή στο δωμάτιο σου ή στον διάδρομο του σπιτιού σου, τότε ένας εύκολος τρόπος να το πράξεις σε ένα μόλις απόγευμα είναι να επενδύσεις έναν τοίχο με σανίδες από παλέτες!
Αν έχεις ένα αυτοκίνητο με σχάρα, κάνε μια βόλτα από κάποια οικοδομή που θα έχεις δει στον δρόμο ή από καμιά αποθήκη με πράγματα και ζήτα μερικές παλέτες.
Οι διαστάσεις που θα συναντήσετε πιο συχνά είναι παλέτες με σανίδες φάρδους 10 εκατοστών και μήκους από 1 μέτρο ως 1,30 μ.
Μετρήστε τα τετραγωνικά του τοίχου που θέλετε να επενδύσετε και υπολογίστε πόσες σανίδες θα πρέπει να βρείτε. Αν έχετε έναν τοίχο με μήκος 3 μ. και ύψος 2,75 μ. τότε θα χρειαστείτε 3 χ 2,75 =8,25 τετ. μ. οπότε με σανίδες 1 μέτρου θα χρειαστείτε 8,25 / (1μ. x 0,1) = 82,5 σανίδες (περίπου 10 ως 15 παλέτες) μάλλον θα πρέπει να κάνετε δύο φορτώσεις και δύο δρομολόγια με το αυτοκίνητο σας.
Βέβαια μπορείτε να δώσετε ένα φιλοδώρημα σε έναν εργάτη, που θα δουλεύει στην οικοδομή, να σας τις ξεκαρφώσει και να πάρετε μόνο τα σανιδάκια, σε ένα μόνο δρομολόγιο.
Ακόμα θα χρειαστείτε κόλλα σε φυσίγγι και ένα πιστόλι σιλικόνης από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας (για τα 8 τετ. μ. θα χρειαστείτε περίπου 5 φυσίγγια) και τέλος θα χρειαστούμε μια μαύρη μπογιά και ένα ρολό για να περάσουμε τον τοίχο πριν την επένδυση.
Επόμενο στάδιο είναι να περάσουμε τον τοίχο ένα μαύρο χρώμα. Επειδή οι σανίδες δεν είναι εντελώς ίσιες σίγουρα θα αφήνουν κενά μεταξύ τους. Με το βάψιμο του τοίχου δεν θα φαίνονται τα κενά που δημιουργούνται από τις ανομοιομορφίες των σανίδων.
Επόμενο στάδιο είναι να τρίψουμε όλα τα σανιδάκια με γυαλόχαρτο νούμερο 220. Πρέπει όλες τις γωνίες και την μπροστινή πλευρά να τις εξομαλύνουμε ώστε να γίνουν πιο “φιλικά” για τον χώρο μας.
Ξεκινώντας, η φιλοσοφία είναι να φτιάξουμε μια μια λωρίδα και η πρώτη λωρίδα που θα τοποθετήσουμε είναι από το ταβάνι και σιγά σιγά προς τα κάτω. Όταν φτιάξουμε την πρώτη λωρίδα, στην επόμενη δεν πρέπει οι αρμοί να ταιριάζουν με τους από πάνω και τα φύλλα να φαίνονται σαν πλεγμένα.
Καλό θα ήταν την πρώτη σειρά να την βάλουμε με αλφάδι και να μην ακολουθήσουμε την περασιά της οροφής.
Εννοείται η κάθε σειρά πρέπει να αποτελείται από σανίδες ίδιου φάρδους.
Όμως δεν είναι απαραίτητο όλες οι σειρές να έχουν ίδιο φάρδος!
Δείτε μερικά ολοκληρωμένα έργα της τεχνικής αυτής.
αν θέλετε να δείτε τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε με παλέτες πατήστε εδώ
αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το, ώστε να το δουν και οι φίλοι σας.
homie.gr